Aldfaers Erf Route

In het noordwestelijk deel van de schilderachtige Zuidwesthoek van Friesland, in de driehoek die gevormd wordt door de historische steden Bolsward en Workum en het voormalige vissersdorp Makkum, bevindt zich een unieke museumroute. In de dorpen Exmorra, Allingawier, Piaam en Ferwoude zijn schitterend gerestaureerde en oorspronkelijk ingerichte panden te bezoeken. De bezoeker krijgt een duidelijk beeld van de gewoonten en leefwijze van de Friese plattelandsbevolking in de 19de en begin 20ste eeuw.
De dorpjes waar de musea gevestigd zijn, liggen niet ver uit elkaar en zijn verbonden door prachtige wandel- en fietspaden. Een goede gelegenheid voor een mooie dag met het gehele gezin, romantisch met z'n twee├źn, of alleen.

Uw interesse gewekt, bezoek de site

Terherne Kameleondorp

In het waterrijke hart van Friesland ligt het dorp Terherne, de thuishaven van de Kameleon. De straatverlichting, de bestrating en het dorpsplein zijn weer in oude stijl gebracht. De sfeer van de jaren '50 en '60 en de aanwezigheid van de bekende personages uit de boeken maken het dorp Terherne tot een echt Kameleondorp!